Iniciem l’any 2021 amb un nou projecte #JOVESINTECH que té per objectiu formar a joves en risc d’exclusió social majors de 14 anys, i les seves famílies en programació TIC, una formació amb perspectiva intercultural i de gènere i amb la participació de persones voluntàries a 3 Centres Educatius de Secundària de la província de Barcelona. Posem en marxa aquest nou projecte amb el finançament del Departament d’Afers Socials i Família de la Generalitat de Catalunya.

El confinament i les situacions noves a les quals ens ha abocat el context Covid-19, ha fet que per tal de poder gestionar moltes coses de la vida quotidiana fer servir la tecnologia sigui imprescindible. Però… com funciona aquesta tecnologia? Com podem aprendre sobre el seu funcionament? És complexa la robòtica? Què és la intel·ligència artificial? Tot plegat, un gran repte la programació i la navegació: cal perdre la por… Mans a l’obra!!

Algunes persones per les seves característiques personals, poden tenir més dificultats per saber navegar i accedir a internet o fer servir la tecnologia, en general, i d’altres persones en saben molt i estan molt orientades a les «coses d’Internet». El projecte #JOVESINTECH pretén que persones que en saben molt, i d’altres que no tant, puguin tenir un espai de trobada i formatiu comú de forma que la societat surti guanyant. Les persones que en saben bastant faran una tasca voluntària formativa i les persones que saben menys tindran més eines per superar millor la bretxa digital, i els reptes en «e-societat»… En definitiva, contribuir a que tothom sigui més feliç.

Com ho farem amb #JOVESINTECH?
• Posant al servei de la comunitat educativa dels centres de secundària del Barcelonès i Baix Llobregat on es portarà a terme el projecte, la capacitat en l’àmbit educatiu TIC que té Fundación Esplai, la seva trajectòria, experiència en l’àmbit estatal i en l’àmbit europeu.
• Incorporant a persones voluntàries que sàpiguen de programació i TIC, per formar als i les joves de més 14 anys i les seves famílies als propis centres de secundària a les tardes.

• Promovent un apropament de qualitat a la cultura tecnològica i educativa: focalitzada a l’àmbit de lleure i l’àmbit del futur professional…apropar-se la tecnologia sense por i amb qualitat permet que els i les joves es relacionin amb la tecnologia de forma propera…tot intentant despertar possibles vocacions tecnològiques.

• Aprofitant el fet intercultural com un valor de cohesió social que generi més oportunitats per les persones en risc de vulnerabilitat.

• Confiant en el treball en xarxa, articulant coneixements i vivències, aprenent en valors i amb ganes de superació personal, i grupal.

Alguns dels temes  a les formacions #JOVESINTECH

  • Presentem #JOVESINTECH. Una breu introducció al projecte, conèixer els companys i companyes, i a l’equip.
  • De què parlem quan diem programació? introducció senzilla i accessible al món de la programació.
  • Hola, Robot! Tastet de robòtica educativa, activitats amb petits enginys que ajuden a entendre la lógica  i dinàmica del seu funcionament de forma àgil, planera i lúdica.
  • La Intel·ligència Artificial ja està entre nosaltres. Els humans fiquen dades als sistemes informàtics, de forma que els sistemes  puguin ajudar i reaccionar per resoldre problemes.
  • Videojocs. Joc i disseny, estrategies i valors educatius.
  • Fem servir la xarxa amb seny. Internet segura, protecció a les xarxes, mals hàbits, etc.
  • Compartir, és viure! Imaginem com els aprenentatges del #JOVESINTECH ens poden ajudar a millorar el nostre dia a dia i el nostre entorn.

#JOVESINTECH, una oportunitat per estar plegats i plegades, aprenent més i millor sobre la potencialitat d’internet i les ganes de superació de les persones.

¡SÍGUENOS!

Suscríbete a nuestro boletín

Política de confidencialidad(Obligatorio)
Este campo es un campo de validación y debe quedar sin cambios.

Somos Fundación Esplai

Fundación Esplai Ciudadanía Comprometida somos una entidad sin ánimo de lucro que tiene como misión promover el empoderamiento ciudadano y su compromiso con la mejora de la sociedad, desde la perspectiva de los derechos, la inclusión y la transformación, y con una especial dedicación a la juventud. Todo ello mediante la intervención social comunitaria, la acción socioeducativa y la inclusión en el ámbito de las tecnologías de información y la comunicación, trabajando en red con el Tercer Sector y con el resto de agentes sociales.